keskiviikko 19. joulukuuta 2012

MINÄ LEIVOIN!

Tehtiin emon kanssa banaani-maustekakku. Siihen tarvitaan 
150g voita
2½ dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
½tl neilikkaa
2 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää
2 tl vaniliinisokeria
4 banaania
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja vtkaa tasaiseksi
2. sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää soseutettu banaani.
3. Nostele taikina kaakkuvuokaan. kypsennä sitä 200 asteessa 40-50 minuuttia.


 Tässä soseutan banaaneja, tai minusta hauskempi sana on litsaan banaaneja. Tarkkaa puuhaa, ei saa jäädä kökkäreitä.
 Sitten vatkataan, kun lisätään munia, pitää olla tarkkana, ettei ne juoksetu. Ja minähän vatkasin ja katsoin ettei ne munat ala juoksentelemaan minnekään. Kulhossa pysyivätten.  Sitten jauhot kun lisättiin, niin ei saanut vatkata täydellä teholla. Muuten jauhot pöllyää ympäsriinsä. Onneksi minua varoitettiin asiasta.
 Sitten kakku vuokaan ja ihan parasta on nuolla kakkutaikinakulho. HYVÄÄ..... Kuten ilmeestä näkyypi.
Tässäpä se kakku on kypsänä ja herkullisen tuoksuisena. Se säilyyy hyvin ja on kuulemma parhaimmillaan viikon kuluttua. Mutta kyllähän minä popsin tätä aattona.

Terveisin Anselmi Apinaatio

1 kommentti:

  1. Leivoppas minulle tuollainen kakku, näyttää niin hyvältä ♥

    VastaaPoista